medische Massage & Life Coaching

Dorien Bour


Wie is jouw medische masseuse en of Coach in Eindhoven-Noord?

Mijn naam is Dorien Bour en ik woon in Eindhoven-Noord. 

Ik heb toen ik jong was de HBO opleiding kunstacademie gedaan, studierichting schilderen en fotografie. Na mijn scheiding, in 2004, waardoor ik destijds alleen kwam te staan met mijn 2 zonen, was een vast inkomen wel belangrijk en was kunst geen optie meer. Hierdoor ben ik mijn droom gaan verwezenlijken om mensen te gaan helpen. Ik heb mij omgeschoold tot life Coach en medische massage therapeute.  

Ik heb na het volgen van diverse opleidingen ruime ervaring opgedaan met Life Coaching, mannen coaching  en het geven van massages en ook medische massages. Dat betekend dat ik in mijn opleiding massage technieken heb geleerd, die een fysiotherapeut ook in zijn opleiding krijgt. Echter worden deze massage technieken door een fysio niet meer veel gebruikt, dit omdat een fysio nog maar zelden masseert. Om deze reden heb ik ondertussen veel cliënten gekregen, die bij de fysiotherapeut geen resultaat hebben gehad en zo bij mij terecht zijn gekomen. Door mijn professionele inzichten en massage technieken, heb ik reeds veel mensen van hun klachten mogen afhelpen of deze mogen verlichten. Ik werk dus zoals een fysio therapeut dat ook doet, echter mag ik mijzelf zo niet zo noemen,  gezien ik geen fysio opleiding heb gedaan. 

Hoe ik begonnen ben met dit werk.

Life Coaching

Als kind kwam ik al altijd al op voor iedereen en wilde mensen helpen. Dit gevoel van zorgen en willen helpen groeide met de jaren, ik ben van nature een zeer zorgzame vrouw en zie het daarom ook als een roeping om voor mensen te zorgen. De vele en zware levenslessen en ervaringen die ik zelf heb opgedaan en in mijn eentje heb moeten doorstaan, hebben mij de sterke persoon gemaakt die ik nu ben. De inzichten die ik heb gekregen, wil ik gebruiken om andere mensen te helpen en aansturen daar waar nodig. Want iemand die je kan helpen, doordat diegene zich goed kan inleven in de pijn die je voelt door eigen ervaring, lijkt mij beter dan iemand die alleen vanuit de boeken werkt. Dit onderscheid mij gelijk ook t.o.v vele andere Coachen. Door deze drang mijn medemens te willen helpen, ben ik geïnteresseerd geraakt in Life Coaching en heb me hierin verdiept. Daarnaast heb ik diverse opleidingen gevolgd die mij de juiste gereedschappen geven om mensen hierin goed te kunnen begeleiden.

Massages

10 jaar geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in de wereld van de massage. Ik heb diverse massage opleidingen gevolgd, namelijk: de ontspanningsmassage, de Thaïse-kruidenstempel, de klassieke gezichtsmassage, de hotstone-massage, de nek en schouderklachten massage, de lage rugklachtenmassage en de sportmassage. Ik vind masseren heerlijk om te doen en ik geniet van het feit dat mijn cliënt(e) ontspannen en voldaan de dag verder kan gaan na mijn massage. Tevens het feit dat ik mensen van hun pijn afhelp, is voor mij heel veel waard. 

Jarenlang heb ik heel erg last gehad van mijn onderrug. Als ik ziek was kon ik niet in bed blijven liggen door de pijn in mijn rug. Ook als ik diverse werkzaamheden had verricht was de pijn ondragelijk. Dit heeft mij ertoe gezet mij te gaan verdiepen in het behandelen van lage rugklachten. En zo ben ik een opleiding gaan volgen over hoe je lage rugklachten moet behandelen met behulp van massage en rek en strek technieken. Hier ben ik in gespecialiseerd geraakt. Het is namelijk niet nodig (tenzij je afwijkingen hebt) om je aan je rug te laten opereren, bij de juiste behandeling en oefeningen (die ik je mee naar huis geef) kan het probleem al verholpen worden.

Ik ben tevens ook gespecialiseerd in nek en schouder massages, omdat heel veel mensen last hebben van dit gebied en er onnodige pijn aan overhouden. Hoofdpijn/migraine kan tevens door dit gebied ontstaan. Ook hierin weet ik pijn weg te halen of te verlichten.

Ik heb in mijn huis, in Eindhoven-Noord, mijn zolderkamer tot een warme mooie massage praktijk omgetoverd. Life Coaching wordt op een andere passende sfeervolle kamer gegeven.

Fleurtje

Fleurtje mijn hondje, is de mascotte van mijn praktijk. Al mijn cliënten hebben inmiddels kennis gemaakt met haar lieve persoonlijkheid en haar rustige attitude, als ze in haar mandje ligt in mijn praktijk, tijdens een van mijn behandelingen. 
 
 
 
Opbellen
E-mail