medische Massage & Life Coaching

medische Lage rugklachten massage

Ik heb mijn diploma: 'specialisatie lage rugklachten' behaald. Dit houdt in dat ik cliënten met onderrug klachten doeltreffend kan behandelen. Ik hanteer de technieken die een fysio therapeut ook gebruikt. Lage rugpijn heet ook wel 'spit' of 'lumbago'. Patiënten met lage rugpijn hebben pijn onder in de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan flink pijn doen. Lage rugpijn komt veel voor. Vier van de vijf mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug, maar dat betekent niet dat het dan ernstig is.


Waar rugpijn vandaan komt, is bij de meeste mensen lastig aan te geven. Zelfs bij erge pijn in uw rug is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals zou moeten. Ze zijn, simpel gezegd, ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Dat is echter geen reden tot pessimisme. Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen: de kans is groot dat de klachten verdwijnen.
Veel mensen hebben een vorm van lage rugpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven.


De specialisatie lage rugklachten massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer ontspanning te geven in de onderrug de eventueel daar uit voort vloeiende klachten te verminderen.

Prijs : 50 minuten = €65,-

 
 
 
 
Opbellen
E-mail